Усі кози на фермі зааненської породи, що вважається найпоширенішою та найбільш молочною в світі. Їх у 2010 році пан Олександр завіз з Латвії. Корм для своїх білосніжок господарі вирощують самі. І взагалі, веденням господарства займаються вдвох. Цьому сприяє те, що більшість процесів на фермі автоматизовані. Олександр навіть змайстрував доїльну установку, на якій можуть одночасно перебувати 12 кіз.
На сироварні господарі чаклують над кількома видами сирів, зокрема: чеддеризований “Шеврет” з витримкою до року; витриманий “Карлос”, що розроблявся спільно з швейцарським майстром; м'який сир з пліснявою “Капрінос”; та кульки з козиного фреш - сиру: класичні, з в’яленими томатами, з часником і зі спеціями.
Крім того, миловарня на “Бабиних козах” випускає близько 30 видів унікального мила з козячим молоком.
Сюди можна завітати на екскурсію. Господарі гордо показують свою господу і гостинно пригощають сирами з чаєм або вином.
Київська область, вулиця Центральна, 2б, Галайки
49.38298430372382 | 29.880183074271645