На його честь і назвали село Коблево та виноробню, що входить до трійці найбільш популярних вітчизняних виробників вина. На жаль, за радянських часів під час «сухого закону» винний дім припинив свою діяльність аж до 1982 року, коли на базі районного господарства з вирощування винограду «Росія», заснованого на 10 років раніше, відкрили завод «Коблево». Сьогодні він має найбільшу площу виноградників у країні (біля 2500 гектарів) і переробляє найбільшу кількість винограду за сезон — 10 тисяч тонн.
У «Коблево» закуповують саджанці в кращих винних регіонах Франції, Німеччини та Італії. Для виробництва білого вина тут вирощують сорти «Аліготе», «Шардоне», «Совіньйон Блан», «Ркацителі», «Рислінг», «Мускат Оттонель»; для червоних — «Каберне Совіньйон», «Мускат гамбурзький», «Мерло», «Одеський чорний», «Бастардо магарачський», «Сапераві» та інші. Збір врожаю проводиться як автоматично, так і вручну. Для вин лінійки Reserve виноград зрізають вручну вночі, бо за результатами досліджень саме з 3:00 до 10:00 ягода концентрує максимум аромату і смакових якостей.
«Коблево» став першим заводом в Україні, де встановили італійську лінію розливу. Виноматеріали зберігаються в найбільшому в державі виносховищі. Щорічно підприємство випускає біля 20 мільйонів пляшок вина лінійок:
«Бордо»;
«Авторська колекція»;
Select;
Reserve.
Крім того, «Коблево» виготовляє шампанські вина, бренді й коньяки. Завод відзначений 2 золотими, 18 срібними і 10 бронзовими медалями на різних конкурсах.
На підприємстві проводяться екскурсії з дегустаціями. Під час них можна побачити повний процес виробництва вина, навчитися дегустувати і правильно поєднувати з їжею різні види напоїв, купити продукцію «Коблево» у фірмовому магазині.
Миколаївська область, проспект Леніна, Коблеве
46.69483926166517 | 31.218770227063